www.damsby.se
Dubbelpass på Kanaha
2008-03-13 19:27:04

Bilder Bilder
Line

Jag på väg i vattnet
Jag på väg i vattnet

Laddning mellan surfen
Laddning mellan surfen

Idag blev det två pass med 4.5:an på Kanaha. Första passet var på Upper Kanaha där vågor på över mast höjd rullad in med jämna mellanrum. Innanför revet där bl a Phil McGain låg och tränade slalom med sina polare var det ganska byigt men väl ute på revet var det fullt drag i 4.5:an. Mycket mäktig känsla att segla i dessa vågor.

Jag laddade fullt på ett hopp på en masthög våg som var riktigt brant, ingen bra idé. Det är liksom 5 meter ner på andra sidan plus höjden i hoppet. Jag försökte trycka ner aktern för att få en mjuk landning men lyckades inget vidare. Det small till bra i den landningen:-). Inga fler hopp på jättevågor för min del.

Philip fick sig en rejäl simtur när han träffade läppen på en tremeters våg och gav sig av på en aerial i värsta Robby Naish stil. Tyvärr landade Philip och surfbrädan inte på samma sida om vågen och brädan seglade iväg en bit på egen hand.

Andra passet började också på Uppers men efter ett tag fortsatte vi ner till Lower Kanaha. Vågorna var fina men vinden blev byigare på Lowers, samt att man på vägen ut inte har en kanal att segla i så man måste möta vågorna vilket kan vara tufft om man inte samtidigt har bra med vind i seglet.

En sak som slår en är att vågorna är otroligt snabba, fast man har full fart är det väldigt svårt att segla ikapp en våg.

Enligt vindprognosen ser det väldigt bra ut framåt, vind så långt ögat kan nå!

KOMMENTARER
 Gert skriver (2008-03-13 20:35:04)
Va kul att det äntligen blev vind. Jag undrar också precis som Sara om vi får se dig i old Sweden igen. Kanaha verkar vara himmelskt för er. Kul också med skånsk sammanhållning där på andra sidan jorden. Din blog är nu rätt spridd i min omgivning. Ha dé!
Namn* 
Kommentar* 

(ingen HTML)
Skräpfilter* Skriv in de tre sista bokstäverna i svenska alfabetet
Copyright 2009© - all rights reserved Administrera