www.damsby.se
The gränsen is nådd…
2010-01-18 16:53:58

Bilder Bilder
Line

Istäckt bräda efter surfet...
Istäckt bräda efter surfet...

…för vad denne surfaren klarar av. Kuling var och var annan dag men ständigt minusgrader på termometern. Till slut tar surfsuget över och måste man trotsa kylan.

Sydost 11 – 14 m/s och en temp strax under noll. Vi (jag och Pablo) körde till Kämpinge (badplatsen). Vattnet såg väldigt konstigt ut, stora blanka partier trots att det blåste mycket och en liten vall av krossad is längst in. Jag riggade 4,7:an och lilla vågbrädan.

Det var inte så svårt att lista ut vad förbi passerande tänkte om oss när vi riggade (”Undrar vilket mentalsjukhus de har rymt ifrån?!?”).

De blanka partierna visade sig vara en trögflytande sörja bestående av halvfruset vatten. Lite segt att surfa i och vågorna dämpades lite men blev riktigt glassy, eller icey kanske det heter. Allt eftersom isbeläggningen växte på både segel, bräda och hängsele blev det allt segare och segare att komma igång samt bommen blev attans hal. När vi efter en timme på vattnet kastade in handduken tror jag att hade utrustningen dubblerat sin vikt.

Lite kallt om fötterna, annars var det helt ok surf. Vågridning och några framåtloopar blev dagens höjdpunkt.

KOMMENTARER
 Jonas Anderö skriver (2010-01-21 08:38:22)
Ni är fanimej de tuffaste killarna jag känner!
Namn* 
Kommentar* 

(ingen HTML)
Skräpfilter* Skriv in de tre sista bokstäverna i svenska alfabetet
Copyright 2009© - all rights reserved Administrera