www.damsby.se
Surfhelg i Klitmöller
2008-09-29 23:15:57

Bilder Bilder
Line
Det finns fler bilder!
Visa alla >>

Jag i kvällssolen
Jag i kvällssolen

Klockan 05:15 i lördags morse lämnade vi (Marcus, Pablo, Anna-Karin och jag) Lund för en surfweekend i Klitmöller på nordvästra Jylland.

Prognosen var ökande sydvästlig vind på lördagen och avtagande nordvästlig vind på söndagen. Det visade sig med facit i hand att meteorologerna denna gång gissat helt rätt och Danmark bjöd på fantastiska förhållanden.

När vi anlände till Klitmöller vid halvtolv tiden hade vinden inte riktigt dragit igång, ganska många surfare var ute men det var stora segel runt 5,0 – 5,5. Här gällde det att ha is i magen och inte förhasta sig. Även och det var grymt lockande att sticka ut, visste vi samtidigt att vinden skulle öka hela dagen och att vi knappast skulle orka segla i 8 timmar. Det var kvällen som skulle bjuda på den bästa vinden och vågorna.

Efter att ha rekognoserat stället och sprungit på några bekanta ansikten gav vi oss av till närmsta café för en kopp kaffe och en brownie.

När vi kom tillbaka till stranden var klockan strax efter ett och vinden hade så smått börjat öka, det var bara att rigga och ge sig ut. Jag tog 4.5:an vilket visade sig fungera bra.

Vindriktningen var bra, side till side-on från vänster och vågorna var nog upp till ungefär 2 meter. Först seglade vi längst ute på udden, men efter hand blev det så mycket surfare att det blev svårt att över huvud taget hoppa eller rida en våg utan att köra över någon. Dessutom var det ganska skvalpigt. Vi seglade ner en bit i lä längre in i bukten där vågorna nu också började bryta. Här var jämförelsevis nästan folktomt och renare vågor, hade man tur kunde man få riktigt långa vågor. Den längsta vågen jag fick bjöd nog på nästan tio svängar. Vågorna växte och vinden ökade efter hand och kvällen blev riktigt fin. Det hann nästan bli mörkt innan vi kunde slita oss från vattnet. Alla var rejält trötta men väldigt nöjda. Pablo hade några fina hopp, två bakåtförsök(!) och några bra vågridningar. Marcus gjorde fina tweakade tabletop’s och feta framåtar. Själv blev jag extra nöjd med en klockren ”skyffel-bakåt” och en liten aerial som jag satte.

Pizza till kvällsmat och några kalla öl på det så stupade vi alla i säng vid tolv snåret.

Samtliga bilder är tagna av Anna-Karin.

Förhållandena var inte särskilt bra för filmning men det blev i alla fall några kastfall och en bakåt bl a som fastnade.
KOMMENTARER
 Jonas skriver (2008-09-30 12:39:56)
Det var dejligt - har du sett prognnosen för nästa helg? Vågar man drömma om en repris?
 Per skriver (2008-09-30 19:16:35)
Varför inte? Denna helgen blir det dock surf på hemmaplan. Kanske senare i oktober.
Namn* 
Kommentar* 

(ingen HTML)
Skräpfilter* Skriv in de tre sista bokstäverna i svenska alfabetet
Copyright 2009© - all rights reserved Administrera